Kto zastaví Smer? Lynč koaličných poslancov pripomína fašistické maniere

Peter Pellegrini sa musí rozhodnúť. „Vyberie sa vlastnou cestou alebo zostane kópiou Roberta Fica?,“ pýta sa v podcaste Marián Repa.

12.02.2022 06:00
debata (2013)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Osočovanie, nadávky a obviňovanie z vlastizrady. Schválenie obrannej dohody s USA má dohru aj po schválení v parlamente. Opozícia na sociálnych sieťach šíri mená a fotografie koaličných poslancov, ktorí dokument schválili. Vyzýva anonymné skupiny, aby poslancov označili ako vlastizradcov v mieste ich bydliska. Viacerým sa to už stalo.

„Všetko to začal opozičný Smer, keď chcel presadiť tzv. aklamačné hlasovanie v parlamente,“ povedal v podcaste Počúvajte pravdu Marián Repa.

Neskrýval rozčarovanie zo správania sa opozičného Smeru. „Fico krok za krokom opúšťa sociálnu demokraciu, a posúva sa k extrémistom,“ do­dal.

Označovanie, lynč a šikana poslancov je podľa Repu neprípustná, a posúva Slovensko do priestoru „kam nepatrí“. Otvorene si položil otázku, či sa tým nezačínajú fašistické maniere.

Verejný príklon Smeru k extrémistom, ktorý Fico deklaroval počas schvaľovania obrannej zmluvy pred parlamentom, je podľa neho signálom vzniku nového opozičného bloku. „Národno-extrémistický front? To neveští nič dobré,“ konštatoval komentátor denníka Pravda.

V podcaste je reč aj o mimoparlamentnej strane Hlas. „Teraz sa láme chlieb, a Peter Pellegrini sa musí rozhodnúť. Inak bude pád Hlasu pokračovať,“ zhodnotil Repa. Strane, ktorá sa odštiepila od Smeru dáva na výber. Buď bude len kópiou materskej strany, alebo sa pokúsi zabojovať o sklamaného voliča, ktorý nechce opäť voliť koaličné strany ale ani Smer.

V podcaste nechýba téma ďalšieho nárastu cien, ktorý podlamuje nohy viacerým ľuďom na Slovensku. Ani tento týždeň koalícia neohlásila ako chce problém riešiť. „Je to trestuhodné, a vajatanie koalície len zhoršuje situáciu,“ dodal komentátor Repa.

Prečo koalícia nedovolila vystúpiť v parlamente generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi? Kde bol premiér Eduard Heger (OĽaNO), keď sa schvaľovala obranná zmluva s USA? V čom bol prínos exministra Eduarda Kukana pre Slovensko výnimočný? Nalaďte si podcast Počúvajte pravdu s komentátorom denníka Pravda Mariánom Repom.

© Autorské práva vyhradené

2k+ debata chyba
Viac na túto tému: #podcast #Počúvajte Pravdu