Smer chce opäť odvolávať Mikulca z funkcie

Opozičný Smer podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce odvolať ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie. Na tlačovej konferencii to v pondelok povedal predseda Smeru Robert Fico.

14.02.2022 14:24 , aktualizované: 16:43
mikulec Foto: ,
Minister vnútra Roman Mikulec
debata (8)

Dôvodom je to, že Mikulec je podľa Smeru na čele organizovanej skupiny obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorej cieľom je pozatvárať opozíciu. Fico tvrdil, že minister Mikulec koordinoval a riadil činnosť „zločincov“ na NAKA. „Čo tam ešte robí na tom ministerstve vnútra?“ pýtal sa šéf Smeru s tým, že by mala „padnúť" celá vláda.

Mimoriadna schôdza sa musí uskutočniť do siedmich dní. V tomto prípade sa program schôdze neschvaľuje a schôdza musí byť. Môže sa však stať, že sa pre obštrukciu poslancov koalície odloží na neskôr. Pod zvolanie schôdze sa podpísali okrem poslancov Smeru-SD aj nezaradení poslanci strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) a skupina okolo nezaradeného poslanca Tomáša Tarabu.

Video: Odvolať Mikulca chce aj strana Hlas.
Video

SaS si chce Mikulca pozvať na rokovanie klubu

Koaličná SaS si chce pozvať Romana Mikulca v súvislosti s jeho odvolávaním v parlamente na rokovanie klubu, potvrdil v pondelok líder SaS a minister hospodárstva Richard Sulík.

„Pozveme ho na klub, naši poslanci budú mať naňho rôzne otázky, aj také, ktoré sa mu nemusia páčiť, a potom sa rozhodneme,“ povedal šéf liberálov. Dodal, že SaS záleží na tom, aby koalícia držala spolu, a bude robiť všetko pre to, aby fungovala ďalej.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #odvolávanie ministra #Roman Mikulec