Mikulec odmieta obvinenia z riadenia vyšetrovaní

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) kategoricky odmieta obvinenia z riadenia akéhokoľvek vyšetrovania v rámci Policajného zboru (PZ) alebo Úradu inšpekčnej služby (ÚIS). Tvrdí, že žiadnym spôsobom nezasahoval do kompetencií vyšetrovateľov a neusmerňoval ani ich, ani ich nadriadených. Vyšetrovatelia sú samostatní, majú rozviazané ruky.

15.02.2022 08:46
mikulec Foto:
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO)
debata (29)

Uviedol to pre TASR v reakcii na Smer, ktorý oznámil, že podal v parlamente návrh na jeho odvolanie.

„To, že si Robert Fico urobil z rozhodnutia Generálnej prokuratúry SR čítanie na pokračovanie a keď sa mu to hodí, obviňuje ma z káuz, v ktorých už pred rokmi vydali orgány činné v trestnom konaní meritórne rozhodnutia a súdy rozhodli v môj prospech, iba dokazuje jeho nízku úroveň a to, že ide o štvavú kampaň,“ povedal šéf rezortu vnútra. Hlavným cieľom tejto kampane je podľa Mikulca nielen diskreditácia jeho osoby, ale aj všetkých, ktorí pracujú na vyšetrovaní korupcie na najvyšších miestach v štáte.

Roman Mikulec Čítajte viac Mikulca riešila aj koalícia, SaS mu chce dať nepríjemné otázky

„Zdá sa, že na Slovensku vznikol ‚smerácky tribunál‘, ktorý sa pasuje do role súdu a na tlačových konferenciách neváha rozhodovať o vine či nevine, vypúšťať informácie vytrhnuté z kontextu či polopravdy tak, ako sa im to hodí v rámci zbierania politických bodov,“ uviedol Mikulec. Ako dodal, jedine z ich strán padajú otvorené vyhrážky o tom, kto bude za čo pykať a rezolútne tvrdenia, že všetci obvinení vo veľkých kauzách by mali ísť na slobodu.

Opozičný Smer podal v pondelok do podateľne parlamentu návrh na odvolanie Mikulca z funkcie ministra vnútra. Pod návrh sa okrem poslancov Smeru podpísali aj nezaradení poslanci z mimoparlamentného Hlasu-SD či poslanci okolo Tomáša Tarabu. Fico nazval Mikulca gaunerom, ktorý je podozrivý z korupcie a zo zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Robert Fico / Róbert Kaliňák / Čítajte viac Kaliňák: Tím Oblúk zrušený, Mikulec riadil zásah proti jednému z útvarov polície
29 debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Mikulec