Nezneužívajte citlivú tému zdravotníctva, vyzval Lengvarského rezort stranu Hlas

Ministerstvo zdravotníctva vyzýva mimoparlamentnú stranu Hlas, aby nezneužívala citlivú tému, akou je zdravotníctvo, v čase vrcholu štvrtej vlny pandémie. Namiesto získavania politických bodov by podľa Lengvarského rezortu mala strana priložiť ruku k dielu.

23.02.2022 18:00
Richard Raši / Peter Pellegrini / Foto: ,
Nezaradení poslanci za Hlas Richard Raši a Peter Pellegrini (vpravo)
debata (8)

Rezort tak reagoval na jej kritiku vládnych predstaviteľov za nedostatočné riešenie situácie v zdravotníctve, uviedla v stanovisku hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

„Ministerstvo zdravotníctva kontinuálne konštatuje, že robí všetko pre to, aby bolo v zdravotníctve toľko zdrojov, koľko reálne sektor potrebuje a so všetkými zainteresovanými zástupcovia rezortu na pravidelnej báze konštruktívne rokujú a hľadajú riešenia,“ uviedla Eliášová.

Rezort podľa jej slov robí všetko pre to, aby sa podarilo zastabilizovať stav zdravotníckeho personálu na Slovensku. „Čoho výsledkom je aj schválená legislatíva minulý týždeň v NR SR,“ doplnila Eliášová. Rezort ozrejmil, že pracuje na systematických krokoch, aby sa zdravotníctvo na Slovensku po dlhých rokoch skutočne zlepšilo a nebolo len o politických sľuboch.

„Práve vďaka schválenej reforme nemocníc, ktorú sa podarilo historicky presadiť, o ktorú obdobnú sa predstavitelia Hlasu (v tom čase v pozíciách predstaviteľov strany Smer) pokúšali pred viac ako dvomi rokmi, no neúspešne, môže Slovensko čerpať historické investície do výstavby a rekonštrukcie nemocníc a reálne tak skvalitniť zdravotníctvo v prospech pacienta,“ zhrnula Eliášová.

Ministerstvo tiež pripomína, že sektor zdravotníctva bol podfinancovaný aj v čase bývalej vlády Smeru, ktorá rovnako na problém upozorňovala a žiadala dofinancovanie.

Hlas v stredu vyzval premiéra Eduarda Hegera, ministra financií Igora Matoviča (obaja OĽaNO) a šéfa rezortu zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽaNO), aby sa urgentne a vážne začali zaoberať otázkou personálnej stabilizácie v zdravotníctve.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo zdravotníctva #Hlas #pandémia