Pokračovanie článku: Kočner znovu pred súdom. Opäť riešia Kuciakovu vraždu a prípravu vrážd prokurátorov

Za Lipšica až 200-tisíc eur

Kočner podľa obžaloby s požiadavkou na odstránenie Žilinku oslovil Zsuzsovú, ktorá sa zas obrátila na Zoltána Andruskóa ešte na jeseň roku 2017. Ten si mal od nej prebrať aj zálohu vo výške 20-tisíc eur s tým, že odstránený mal byť už aj advokát Daniel Lipšic. Ten vo viacerých prípadoch vystupoval proti Kočnerovi, ktorý mal voči Lipšicovi aj podľa komunikácie z aplikácie Threema silnú antipatiu. Za vraždu Žilinku malo byť sľúbených 70-tisíc eur a za Lipšica až 200-tisíc eur.

Andruskó mal so žiadosťou o vykonanie vrážd pôvodne osloviť svojich známych v Maďarsku. Prvý z oslovených, László K., ale ponuku odmietol, čo potvrdil aj polícii. Andruskó sa preto obrátil na bratrancov z Kolárova. Po niekoľkých mesiacoch príprav ale Andruskó podľa vlastnej výpovede nadobudol pocit, že sa na objednávke nepracuje a oslovil preto aj Dušana Kracinu. Ten objednávku posunul Darkovi Dragičovi, ktorý hľadal pomoc medzi známymi zo sereďského podsvetia. Dragič sa však nakoniec stiahol a bratranci z Kolárova vo februári vykonali vraždu Jána Kuciaka a po nej mal údajne Kočner osloviť Zsuzsovú so žiadosťou o likvidáciu Šufliarskeho. Za tú malo byť podľa výpovede Andruskóa sľúbených 100-tisíc eur. Podobne ako Žilinka aj on si vysvetľuje Kočnerove motívy vlastnou prácou.

„Všetky veci, ktoré som robil a týkali sa Mariana K., som urobil v súlade so zákonom v jeho neprospech. Bol som činný v 23 trestných veciach, kde som v 11 prípadoch rozhodol v neprospech jeho a jemu spriaznených osôb. Vždy som rozhodol zákonne, v neprospech tejto osoby, o čom existujú dôkazy. Poskytol som ich orgánom činným v trestnom konaní. V roku 2016 som dal napríklad preveriť činnosť jeho dvoch právnických osôb na základe medializovaných informácií,“ vysvetľoval Šufliarsky v júni 2019 v rozhovore pre Pravdu.

© Autorské práva vyhradené

38 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #megaproces s Kuciakovými vrahmi #Alena Zsuzsová