Slováci húfne žiadajú o pasy. Nepodliehajte panike, odkazuje vnútro

Polícia eviduje v posledných dňoch zvýšený počet žiadostí o vydanie cestovných pasov. Ide predovšetkým o cestovné pasy pre deti, a to najmä v urýchlenej lehote do dvoch a do desiatich pracovných dní.

01.03.2022 11:38
Klientske centrum Foto: ,
Na snímke Klientske centrum v Bratislave v utorok 1. marca 2022.
debata (114)

Spája to s dianím na Ukrajine. Ministerstvo vnútra (MV) SR v tejto súvislosti vyzýva verejnosť, aby nepodliehala panike a dezinformáciám.

„Vzhľadom na to, že k zvýšenému počtu žiadostí dochádza približne od štvrtka (24. 2.) minulého týždňa, polícia predpokladá, že to súvisí s dianím na Ukrajine. Poprosíme občanov, aby sledovali oficiálne zdroje a nie dezinformačné, ktorých cieľom je vytvárať strach a chaos,“ upozornil rezort vnútra na sociálnej sieti.

Ministerstvo pripomína vyjadrenia prezidentky SR Zuzany Čaputovej i členov vlády, že Slovenská republika nie je v ohrození, a preto nie je potrebné si urýchlene zadovážiť cestovný doklad.

kyjev ukrajina Čítajte viac Postup Rusov na Kyjev sa zastavil. EÚ vylúčila zo SWIFTu sedem ruských bánk

V pondelok (28. 2.) požiadalo podľa údajov polície o vydanie cestovného pasu viac ako 5 400 občanov. „Z nich bolo 2 083 žiadostí o vydanie v lehote do dvoch pracovných dní, 943 žiadostí o vydanie do desiatich pracovných dní a 2405 žiadostí s lehotovou vydania do 30 dní. Evidujeme zvýšený záujem aj o vydanie dokladov pre deti,“ priblížila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Skonštatovala, že ide o nárast oproti predchádzajúcemu obdobiu. Napríklad minulý týždeň v pondelok zaznamenala polícia 1820 žiadostí.

V súvislosti so zvýšeným záujmom o cestovné pasy treba rátať aj s dlhšími radami na jednotlivých oddeleniach dokladov.

114 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #cestovné doklady