Na Drieňovej v Bratislave horel garážový dom. Časť sa zrútila

Hasiči aj v nedeľu podvečer pokračujú v likvidácii požiaru parkovacieho domu na Drieňovej ulici v bratislavskom Ružinove. Momentálne dohášajú a zalievajú skryté ohniská. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

05.03.2022 21:40 , aktualizované: 06.03.2022 19:32
garážový dom, požiar Foto: ,
Garážový dom na Drieňovej v Bratislave po požiari. Časť sa zrútila.
debata (127)

VIDEO: Požiar v noci z pohľadu obyvateľov bytoviek blízko garážového domu.

Video

„Situácia je pod kontrolou, profesionálni hasiči pomaly odchádzajú na svoje základne, kde budú naďalej v pohotovosti,“ priblížila Križanová.

Na mieste zostávajú dobrovoľní ružinovskí hasiči, ktorí budú vykonávať prieskum a monitoring požiariska, aby nedošlo k opätovnému rozhoreniu požiaru.

Na mieste udalosti zasahovalo celkom 113 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 39 kusmi hasičskej techniky z Bratislavského a Trnavského kraja. Na bezpečnosť dohliadalo viac ako 30 bratislavských policajtov.

Požiar garážového domu v bratislavskom Ružinove. Foto: Mestská časť Bratislava - Ružinov
ružinov garáž požiar Požiar garážového domu v bratislavskom Ružinove.

Okolnosti a príčiny vzniku požiaru vyšetruje polícia, ktorá naďalej zabezpečuje miesto udalosti. „Podľa doterajších informácií k požiaru malo dôjsť z doposiaľ presne nezistených príčin v čase krátko pred 19.30 h na treťom poschodí šesťposchodového parkovacieho domu na Drieňovej ulici. Požiar sa následne rozšíril aj na ďalšie poschodia, pričom v jeho dôsledku došlo k silnému zadymeniu okolia miesta požiaru,“ spresnil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Garážový dom na Drieňovej v Bratislave po...
Garážový dom na Drieňovej v Bratislave po...
+5Garážový dom na Drieňovej v Bratislave po...

Z bezpečnostných dôvodov policajti v čase po 23.00 h uzatvorili aj okolité ulice a okolie miesta požiaru ohradili. Krátko pred 23.30 h došlo k zrúteniu časti budovy zo strany Tomášikovej ulice. „V dôsledku požiaru došlo aj k poškodeniu skladových priestorov a obchodných priestorov. Výška spôsobenej škody je v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania a dokazovania,“ doplnil Szeiff.

Hasenie požiaru prebiehalo iba zvonku, pričom podľa hasičov nedošlo v tejto súvislosti k žiadnym zraneniam.

„Požiar vypukol pred pol ôsmou hodinou večer a zasiahol tri poschodia (4. – 6. poschodie). Na mieste je zriadený riadiaci štáb,“ uviedli hasiči počas noci. Hasenie požiaru prebiehalo iba zvonku. Vo vnútri parkovacieho domu sa nikto nenachádzal, všetci zasahujúci hasiči ho opustili včas a bez zranení.

VIDEO: Najviac poničená časť garážového domu.

Video

VIDEO: Garážový dom po požiari.

Video

S požiarom bojovali profesionálni hasiči zo všetkých bratislavských hasičských staníc, Pezinka, Trnavy, zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a dobrovoľní hasiči z Ružinova, Rusoviec, Podunajských Biskupíc, Stupavy, Bratislavy – Starého Mesta, Petržalky, Mostu pri Bratislave, Devína, Devínskej Novej Vsi, Malinova, Lozorna, Voderad, Jaslovských Bohuníc a zo Záhorskej Bystrice," napísal HaZZ na sociálnej sieti.

127 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #požiar