Vírus si vyžiadal ďalšie životy. Testy zachytili vyše tritisíc pozitívnych

Prostredníctvom 6564 vykonaných RT-PCR testov odhalili v nedeľu na Slovensku 3419 prípadov nákazy koronavírusom. Pribudlo 17 obetí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií.

07.03.2022 10:05 , aktualizované: 11:19
debata (24)

Pribudlo tiež 1246 pozitívne testovaných antigénovým testom z celkového počtu 7086. Pre TASR to uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

V nemocniciach je hospitalizovaných 2547 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19. Spomedzi hospitalizovaných nie je plne zaočkovaných viac ako 71 percent. Na oddelení JIS a OAIM je 214 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 88 osôb.

Vývoj pozitívnych prípadov

Ako pribúdali pozitívne testovaní na Slovensku

pozitívnych za deň
celkový počet pozitívnych

zdroj: NCZI

Všetky grafy, štatistiky a čísla o koronavíruse

Všetky grafy

Tretiu dávku vakcíny dostalo v nedeľu 74 osôb, druhou dávkou bolo zaočkovaných 759 ľudí. Prvú dávku vakcíny dostalo v nedeľu päť ľudí.

Začína sa očkovať vakcínou od Novavaxu

Ministerstvo zdravotníctva SR spúšťa očkovanie vakcínou Nuvaxovid od spoločnosti Novavax. Ako informovala hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová, vakcína je vhodná aj pre tých, ktorí mali medicínsku kontraindikáciu na doteraz schválené vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Očkovanie začne vo štvrtok 10. marca vo vakcinačných centrách Fakultnej nemocnice Trnava a Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici. Od piatku 11. marca vo vakcinačnom centre Fakultnej nemocnice Prešov, pričom sa postupne pripoja ďalšie subjekty.

„Od pondelka 14. marca budú vakcíny dostupné na očkovanie v 46 centrách v rámci celého Slovenska,“ dodala Eliášová. Vakcína Nuvaxovid je vhodná pre osoby staršie ako 18 rokov. Registrácia na očkovanie je spustená na stránke korona.gov.sk, kde si záujemca zvolí aj miesto očkovania. Očkovanie pre záujemcov však bude možné aj bez predchádzajúcej registrácie. Záujemcovi o očkovanie stačí prísť do vakcinačného centra s preukazom poistenca a občianskym preukazom.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus