Poslanci OĽaNO prišli podať trestné oznámenie na Blahu, netrafili sa do úradných hodín

Poslanci koaličného hnutia OĽaNO Kristián Čekovský a Andrej Stančík podávajú na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie na osoby vystupujúce na sociálnych sieťach ako Ľuboš Blaha, Štefan Harabin a Martin Jakubec. Ako informovali na brífingu, dôvodom je schvaľovanie ruskej agresie voči Ukrajine.

07.03.2022 12:16 , aktualizované: 14:04
debata (271)
VIDEO: Čekovský a Stančík podávajú trestné oznámenia na Blahu, Harabina či Jakubca.
Video

„Je očividné, že v tejto krajine operuje skupina ľudí, ktorí dlhodobo šíria ruskú propagandu a aj v čase vojny obhajujú kroky Vladimira Putina," povedal Čekovský s tým, že aktivity týchto osôb majú dosah na státisíce ľudí. „A práve to môže v čase vojny znamenať ohrozenie mieru a bezpečnostných záujmov SR," zdôraznil Čekovský.

Doplnil, že šírenie propagandy pomáha agresorovi zotrvať vo vojne a vraždiť nevinných ľudí. Podľa Čekovského môžu aktivity spomenutých osôb zahŕňať skutkové podstaty trestných činov sabotáže, vlastizrady alebo napríklad ohrozenia mieru. Poslanec Stančík dodal, že konanie predmentných osôb je neospravedlniteľné: „Demokracia sa musí brániť voči šíreniu lží, voči dezinformáciám a voči nepriateľskej propagande".

Poslanec Blaha reagoval na sociálnej sieti slovami: „Na mňa už liberálne mušky podali asi sto trestných oznámení, pretože sa nevedia zmieriť so slobodou slova a inými názormi“ a dodal, že opäť vyhrá. Uviedol tiež, že „nabudúce nech si pri týchto cirkusových predstaveniach aspoň dopredu skontrolujú, kedy má otvorené Generálna prokuratúra, lebo toto by nezbabrali ani Pat a Mat“.

VIDEO: Blaha reaguje na trestné oznámenie.
Video

Narážal tým na to, že poslanci prišli podať trestné oznámenie, ale keďže generálna prokuratúra ma pre pandémiu obmedzené úradné hodiny, musia sa vrátiť v utorok ráno, aby ho doručili.

© Autorské práva vyhradené

271 debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Harabin #Martin Jakubec #Ľuboš Blaha #Andrej Stančík #Kristián Čekovský