Nepríjemná chyba. Majú dostať 200 eur za očkovanie, v liste im píšu 300

Nepríjemný omyl. Dôchodcovia, ktorí majú nárok na očkovaciu prémiu vo výške 200 eur, dostali ďakovací list, v ktorom sa píše, že majú nárok na vyššiu sumu. Pošta im ju však nevyplatí.

11.03.2022 11:13
debata (28)

„Odmena vo výške 200 € je zasielaná a vyplácaná seniorom, ktorí absolvovali jedno a dve očkovania. Slovenská pošta upozorňuje týchto adresátov, že pri tlači sprievodných listov k poštovým poukazom došlo k technickej chybe, v dôsledku ktorej je v sprievodnom liste uvedená nesprávna výška odmeny (300 eur),“ upozorňuje Slovenská pošta.

Samotné poukazy sú vytlačené s korektnou sumou 200 eur, podotýka pošta. Tá bude adresátom vyplatená po predložení občianskeho preukazu na ktorejkoľvek pošte.

Na tristoeurovú prémiu majú nárok ľudia starší ako 65 rokov, ktorí sa stihli trikrát zaočkovať vakcínou chrániacou pred koronavírusom. Na dvestoeurovú prémiu majú nárok tí, ktorí sa nechali zaočkovať dva alebo prípadne jeden raz.

Pri vyplácaní tristoeurových odmien sa stávalo, že pošty nemali dostatočnú hotovosť a tak sa starší ľudia museli viackrát vrátiť a čakať, kým bude dosť peňazí.

Slovenská pošta upozorňuje, že ak adresát zo zdravotných dôvodov nemôže prísť osobne na poštu, poukaz môže vybrať osoba, ktorú splnomocnil na preberanie zásielok „do vlastných rúk“. Ak adresát takúto splnomocnenú osobu nemá, môže požiadať „jeho“ poštu, aby bol príspevok doručený na jeho adresu poštovým doručovateľom.

Po doručení zaobálkovaného poukazu stačí kontaktovať pobočku pošty, ktorá adresátovi zásielky doručuje, a dohodnúť doručenie výplaty poštovým doručovateľom.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Dôchodcovia #očkovanie #očkovacia prémia