Na Slovensko príde americký minister obrany, vyjadrí nám podporu

Minister obrany USA Lloyd Austin pricestuje na budúci týždeň na Slovensko. Oznámil to slovenský minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

12.03.2022 07:13
Lloyd Austin Foto: ,
Americký minister obrany Lloyd Austin
debata (156)

Slovenský minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) v noci na sobotu na sociálnej sieti oznámil, že „minister obrany USA Lloyd Austin III prijal jeho pozvanie a pricestuje budúci týždeň na oficiálnu bilaterálnu návštevu Slovenskej republiky“.

Naď dodáva, že ide o prvú takúto návštevu na Slovensku od vstupu SR do NATO, pričom tá predchádzajúca bola ešte v 90. rokoch.

„Diskutovať budeme o vzájomnej veľmi intenzívnej obrannej spolupráci, o posilňovaní východnej hranice NATO vrátane vytvorenia spojeneckej jednotky NATO eFP na Slovensku a tiež o situácii na Ukrajine vrátane ďalších foriem pomoci, ktorú jej spoločne môžeme poskytnúť,“ uviedol slovenský šéf obrany.

Detaily programu budú postupne zverejňované v koordinácii s Ministerstvom obrany USA. „Môžem však potvrdiť, že Slovenská republika je jedinou krajinou, ktorú minister Austin bilaterálne navštívi v rámci jeho príchodu do Európy na rokovanie ministrov obrany členských krajín NATO v Bruseli,“ podčiarkuje Naď.

© Autorské práva vyhradené

156 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #konflikt na Ukrajine #Lloyd Austin