Hamran pripustil, že policajt, ktorý zabíjal v Prešove, mal problémy

Ak mal priamy nadriadený indície o možnom skratovom konaní policajta a nekonal, bude vyvodená zodpovednosť. Policajný prezident Štefan Hamran to uviedol v súvislosti s pondelkovým incidentom, keď mal policajt v Prešove zastreliť svojho kolegu.

15.03.2022 12:48
Hamran Foto: ,
Policajný prezident Štefan Hamran
debata (8)

„Ak sa potvrdí, že priamy nadriadený nezohľadnil informácie, ktoré mal k dispozícii a ktoré naznačovali, že by mohol policajt konať skratovo, že je tam nejaká psychická porucha, určite bude vyvodená zodpovednosť,“ zdôraznil Hamran. Zároveň uviedol, že zatiaľ takéto informácie nemá potvrdené.

VIDEO: Hamran: Ak mal priamy nadriadený indície o možnom skratovom konaní policajta a nekonal, bude vyvodená zodpovednosť.
Video

Zopakoval, že prípad rieši Úrad inšpekčnej služby. „Zhromažďujeme všetky informácie, ktoré sú relevantné na posúdenie prípadnej zodpovednosti jednotlivých funkcionárov vo vzťahu ku konkrétnemu policajtovi,“ doplnil.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto / Čítajte viac V Prešove policajt zastrelil kolegu. Zadržali ho po úteku z miesta činu

Psychotesty, ktoré musia absolvovať príslušníci Policajného zboru, sú podľa jeho slov pomerne prísne. „Jedno zlyhanie neznamená, že systém je zlý,“ dodal s tým, že je potrebné zistiť, čo sa stalo a až potom bude môcť poskytnúť relevantné vyjadrenie.

Pri incidente mal policajt zastreliť svojho kolegu. K streľbe malo dôjsť pri čerpacej stanici, predchádzať jej mala výmena názorov. Strelec mal z miesta činu ujsť v policajnom aute. Následne sa podozrivú osobu podarilo policajtom zadržať.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Prešov #Štefan Hamran