Právnik v rezortoch pod OĽaNO podľa Druckera účtoval štátu aj vymyslené služby

Audit Úradu vlády SR dokazuje, že si právnik Michal Miškovič v rámci poskytovaných právnych služieb účtoval neexistujúce úkony. Tvrdí to mimoparlamentná opozičná strana Dobrá voľba a Umiernení.

16.03.2022 12:43 , aktualizované: 17.03.2022 10:57
debata (19)

Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) by mal v tejto súvislosti okamžite konať. Zároveň strana konštatuje, že právnik už v minulosti na zákazkách od rezortu životného prostredia, Slovenského pozemkového fondu, spoločnosti Tipos a samosprávnych krajov pod kontrolou hnutia OĽaNO zarobil vyše milióna eur.

Rezort: Miškovič nezarobil nič

Ministerstvo životného prostredia v reakcii na obvinenia vo štvrtok uviedlo, že síce uzatvorilo rámcovú zmluvu s kanceláriou Miškoviča, táto zmluva však bola v septembri 2020 vypovedaná a rezort nezaplatil za žiadne právne služby. „Na zákazke od rezortu životného prostredia Michal Miškovič nezarobil nič, keďže mu žiadne financie neboli vyplatené a neboli ani objednané žiadne služby," zdôraznil rezort.

Podľa predsedu Dobrej voľby Tomáša Druckera právnik o časť zmlúv po odhaleniach prišiel, ale jeho meno do dnešného dňa figuruje v zozname členov legislatívnej rady vlády. Drucker sa zároveň odvoláva na výsledky oficiálneho auditu Úradu vlády SR, podľa ktorých Miškovič fakturoval Úradu jadrového dozoru desiatky tisíc eur, ale veľká časť služieb vôbec nebola dodaná a bola vymyslená.

„Úrad musí vyše 126-tisíc eur vrátiť do rozpočtu a zaplatiť pokutu 33-tisíc eur," povedal Drucker. Doplnil, že okrem odvolania právnika z legislatívnej rady by z funkcie mal odísť aj podpredseda Úradu jadrového dozoru Eduard Metke, ktorý je podpísaný pod objednávkami.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Úrad vlády #Dobrá voľba a Umiernení