Urbancovej obnovili obvinenie zrušené Žilinkom

Bývalej podpredsedníčke Najvyššieho súdu Jarmile Urbancovej opätovne vzniesli obvinenie za prečin podplácania.

17.03.2022 10:12
Jarmila Urbancová Foto:
Jarmila Urbancová
debata (18)

Informuje o tom spravodajský portál Aktuality.sk s tým, že predchádzajúce trestné stíhanie v tomto prípade zrušil generálny prokurátor Maroš Žilinka. Pôvodné obvinenie bolo bývalej sudkyni vznesené v rámci akcie Víchrica na jeseň roku 2020.

Obvinenie sa podľa portálu odvíja od výpovede spolupracujúceho bývalého sudcu Vladimíra Sklenku. „Tomu sa totiž podarilo spomenúť si na konanie, ktoré sa podľa neho Jarmila U. pokúsila ovplyvniť cez prísľub úplatku. Malo by ísť o konkurz na majetok spoločnosti M 8 Slovakia," uvádzajú Aktuality.sk s tým, že spoločnosť sa zaoberala obchodovaním s pohľadávkami.

Portál doplnil, že aj voči aktuálnemu obvineniu bývalá sudkyňa podala sťažnosť. Pôvodné generálny prokurátor zrušil s argumentom, že bolo také neurčité a všeobecné, že neexistovala možnosť, ako by sa proti nemu mohla exsudkyňa brániť. Aktuálne obvinenie má podľa obhajcu Urbancovej tie isté nedostatky ako to predchádzajúce, len už je v ňom uvedené konanie, ktoré sa mala podľa obvinenia pokúsiť ovplyvniť.

Akcia Víchrica Čítajte viac Žilinka zrušil časť obvinení sudcom z akcie Víchrica
18 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #Jarmila Urbancová #Maroš Žilinka