RTVS žiada o licenciu na spravodajský kanál

RTVS požiada Radu pre vysielanie a retransmisiu (RVR) o udelenie licencie pre piatu programovú službu :24. Prostredníctvom nej chce vysielať nepretržité spravodajské vysielanie. TASR o tom informovala hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

17.03.2022 13:29
debata (4)

RTVS požiada Radu pre vysielanie a retransmisiu (RVR) o udelenie licencie pre piatu programovú službu :24. Prostredníctvom nej chce vysielať nepretržité spravodajské vysielanie. TASR o tom informovala hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

„Na spravodajský okruh prejde mimoriadne 24-hodinové spravodajské vysielanie, ktoré v súvislosti s vojnovým konfliktom na Ukrajine dočasne nahradilo programovú skladbu Trojky,“ vysvetlila hovorkyňa a dodala, že „s podaním žiadosti o udelenie licencie súhlasila v stredu (16. 3.) Rada RTVS“.

Hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková pre TASR uviedla, že v prípade takýchto žiadostí koná regulátor operatívne.

V súvislosti s prípravami nového spravodajského televízneho okruhu :24, ale aj budovaním kreatívnych centier v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach, schválila Rada RTVS tiež nový Organizačný poriadok RTVS. „Do platnosti vstúpi 1. apríla. Súčasťou zmien je aj vznik novej sekcie komunikácie,“ priblížila hovorkyňa RTVS.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS