Pokračovanie článku: Vysúdi Naď na Blahovi 100-tisíc za vlastizradcu? Blaha sa ho chystá "rozobrať na šróbiky"

Naď: Moja trpezlivosť má svoje medze

„Aj moja trpezlivosť má svoje medze. Podal som na Blahu žalobu,“ oznámil minister Naď na sociálnej sieti. „Poslanec Blaha ma dlhodobo a opakovane verejne nazýva vlastizradcom a bez akýchkoľvek argumentov a dôkazov ma verejne obviňuje zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vlastizrady,“ odôvodnil svoj krok minister s tým, že vlastizrady sa nemožno dopustiť výkonom ústavnej funkcie v rozpore s predstavami poslanca Blahu.

„Podanou žalobou sa domáham súdneho potvrdenia neoprávneného zásahu do mojej dobrej povesti, verejného ospravedlnenia a odstránenia z verejného priestoru všetkých statusov, videí a iných záznamov, v ktorých ma poslanec Blaha krivo obvinil z vlastizrady. Okrem toho žiadam súd, aby ho zaviazal do budúcnosti zdržať sa takýchto krivých obvinení na moju adresu,“ priblížil Naď. Pritom aj on sám svojich kritikov nazýva ruskými trollmi a zradcami.

Podpredsedu Smeru Naď žaluje o 100-tisíc eur. „Zároveň, keďže predstavitelia strany Smer, medzi ktorých patrí aj poslanec Blaha, merajú životné hodnoty takmer výlučne peniazmi, domáham sa aj priznania náhrady nemajetkovej ujmy vo výške 100 000 eur. Nerobím to pre vlastné obohatenie, ale preto, aby si Ľuboš Blaha uvedomil, že krivo obviniť inú osobu zo závažného trestného činu nie je len tak a že to aj niečo stojí,“ zdôraznil minister obrany, ktorý prípadné odškodné sľúbil venovať na pomoc obetiam ruskej vojenskej agresie na Ukrajine.

Minister obrany pôsobí v plánoch na súdne konania odhodlane. Poslancovi opozície odporúča pripraviť sa na sériu viacerých súdnych konaní. „Akosi mám pocit, že svojím nekonečným urážaním a bezdôvodným obviňovaním z rôznych trestných činov sa už viacerým dotknutým ľuďom naplnil pohár trpezlivosti. Žijeme v demokratickej krajine, ale všetko má svoje hranice dané zákonmi. Aj vaše vyjadrenia plné klamstiev, falošných obvinení a nenávisti,“ odkázal Naď na záver.

© Autorské práva vyhradené

223 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #Ľuboš Blaha