Prokurátor navrhuje väzobné stíhanie Jána Slotu, súd bude rozhodovať v sobotu

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal návrh na vzatie do väzby obvineného exprimátora Žiliny a bývalého šéfa SNS Jána Slotu. Dôvodom je obava z pôsobenia na svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

25.03.2022 14:40
debata (25)

„Obvinenému sa kladie za vinu prijatie úplatku v roku 2018 pre sudcu Krajského súdu v Žiline P. P. a jeho následné odovzdanie vo výške 5000 eur s cieľom ovplyvnenia rozhodnutia v konkrétnej trestnej veci, teda zločin prijímania úplatku v spolupáchateľstve,“ ozrejmila hovorkyňa.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku bude o návrhu prokurátora rozhodovať v sobotu od 10.30 h. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Prezídia Policajného zboru obvinil Jána S. zo Žiliny pre zločin prijímania úplatku. Vyšetrovateľ NAKA zároveň obvinil ďalšie dve osoby pre zločin prijímania úplatku a prečin podplácania. Podľa Tökölyovej v tejto súvislosti zadržali dve osoby, jednu prepustili.

Polícia viac informácií k prípadu neposkytuje. „Vzhľadom k aktuálne prebiehajúcim procesným úkonom nie je možné v predmetnej trestnej veci obv. Jána S. poskytnúť akékoľvek bližšie informácie z vykonaných a plánovaných úkonov v tomto trestnom konaní, nakoľko by mohlo dôjsť k porušeniu, respektíve zmareniu záujmov uvedených v Trestnom poriadku,“ ozrejmil v piatok hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #SNS #Ján Slota