Pokračovanie článku: Sporné firmy uvažujú, že odídu z hraníc. Mikulec chce volať na pomoc poslancov

Mikulec je kšeftár, tvrdí Fico

Prepojenie vládneho hnutia OĽaNO na spoločnosť Dustream production, či nezvládnutie krízy na slovensko-ukrajinskej hranici sú dôvodom, prečo opozícia žiada odvolanie ministra Mikulca. Mimoriadna schôdza by sa mala konať na budúcu stredu.

Pod zvolanie mimoriadnej schôdze sa podpísali poslanci strany Smer a nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu.

„Celý profesionálny život ministra Mikulca je spojený s kšeftami. V čase, keď pôsobil vo Vojenskom obrannom spravodajstve, to bolo len o kšefte: ako dohodiť zákazku pre vlastného otca, ako dohodiť kšeft pre vlastného brata. Pán Mikulec sa nikdy neštítil využívať organizovaný zločin, dokonca tak riešil aj susedský spor. Prišiel o bezpečnostnú previerku na prísne tajné, pretože klamal štát,“ povedal predseda strany Smer Robert Fico.

Na margo zmlúv s firmami, ktoré rezort vnútra vyberal priamym rokovacím konaním, a týkajú sa služieb poskytovaných na slovensko-ukrajinskej hranici, Fico povedal: „Toto je typický stranícky klientelizmus. Preukázateľne je prepojenie na premiéra Hegera a hnutie OĽaNO.“ Dodal, že ide o peniaze „vyhodené do luftu“.

Fico prekáža, že na tlačovej konferencii ministra vnútra Mikulca v Michalovciach nebol prítomný primátor mesta, ktoré sa veľkou mierou zapája do riešenia krízy na hraniciach.

Fico pripomenul, že „pri ostatnom odvolávaní Mikulca iba 62 poslancov vládnej koalície hlasovalo proti nášmu návrhu“. Domnieva sa, že v hlasovaní tentoraz dostane ešte menšiu podporu zo strany koalície.

© Autorské práva vyhradené

71 debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Mikulec