Polícia pátra po Aghovi, Kočnerov komplic ušiel do zahraničia

Polícia vyhlásila pátranie po Štefanovi Aghovi, ktorý bol odsúdený v kauze falšovania televíznych zmeniek na 13-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody.

26.03.2022 10:13 , aktualizované: 17:22
Ágh Foto:
Štefan Ágh prichádza na pojednávanie na Špecializovaný trestný súd 20. novembra 2020 v Pezinku.
debata (11)

Dôvodom je, že nenastúpil na výkon trestu. Vyplýva to z informácií zverejnených na webeMinisterstva vnútra. Upozornila na ne televízia Markíza.

O tom, že komplic Mariana Kočnera sa nachádza v zahraničí už skôr informoval web SME s tým, že Agh to denníku potvrdil sám. Uviedol tiež, že príchod na Slovensko nesľubuje.

Keďže sa Agh prestal hlásiť, začalo sa špekulovať, že je na úteku. „Špecializovaný trestný súd zaslal 24. marca odsúdenému Š. A. výzvu na nastúpenie do výkonu trestu s nástupom ihneď," povedala hovorkyňa špecializovaného súdu Katarína Kudjaková Denníku SME.

ŠTS v októbri minulého roku uložil v kauze zmeniek Štefanovi Aghovi trest odňatia slobody na 13 rokov. Odsúdený sa voči verdiktu neodvolal, neurobil tak ani prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta. Denník pripomína, že senát Emila Klemaniča, Pamely Záleskej a Jána Buvalu odsúdil Agha minulý rok v kauze falšovania zmeniek na 13 rokov väzenia. Zároveň mu uložil aj peňažný trest vo výške päťtisíc eur.

štefan agh Čítajte viac Štefan Agh sa v kauze zmeniek neodvolal, trest 13 rokov je právoplatný
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #štefan ágh #kauza zmenky