Kolíková nevidí dôvod na disciplinárku voči sudkyni Záleskej, podržali ju Mazák a Hrubala

Ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej stačí, že sudkyňu Pamelu Záleskú podporil nielen predseda Súdnej rady Ján Mazák, ale aj šéf špecializovaného súdu Ján Hrubala.

30.03.2022 13:12
debata (10)

Na odchod Záleskej vyzval šéf Smeru-SD Robert Fico. Ten zverejnil nahrávku jej telefonátu so svedkom Matejom Zemanom z kauzy bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, v ktorej je Záleská zákonnou sudkyňou. Podľa Fica bol rozhovor vedený neštandardným spôsobom a tak, aby svedkovi naznačila, ako sa má správať.

Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková nevidí v súčasnosti žiadny dôvod iniciatívne podávať návrh na disciplinárne konanie voči sudkyni Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Pamele Záleskej. Odvoláva sa pritom na posúdenia a vyjadrenia príslušných súdnych orgánov.

„Viem, že medializovanými informáciami sa dôsledne zaoberali a k tejto veci sa vyjadrili predseda Súdnej rady aj predseda ŠTS, na základe týchto vyjadrení, podkladov i vyjadrení pani sudkyne nemám nejakú pochybnosť o tom, že by bola potrebná moja aktivita,“ dodala.

Predseda Súdnej rady Ján Mazák pre TASR uviedol, že postup Záleskej, keď telefonicky kontaktovala svedka Mateja Zemana, bol v plnom súlade nielen s literou Trestného poriadku, ale aj s racionálnym vnímaním trestného konania pred súdom. Predseda ŠTS Ján Hrubala taktiež nezistil žiaden dôvod na podanie návrhu na disciplinárne konanie.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Mazák #Ján Hrubala #Pamela Záleská