Shiffrinová poslala do Košíc cestoviny pre utečencov

V kritických chvíľach rozhodní ľudia neuvažujú, ako sa niečo nedá, ale skôr hľadajú cestu, ako problém vyriešiť. A niekedy stačí iba post na sociálnej sieti.

31.03.2022 08:00
pomoc utečencom, Shiffrinová Foto:
Do Košíc vďaka Mikaele Shiffrinovej a jej sponzorom prišla humanitárna pomoc, o ktorú ju jej fanúšičky požiadali.
debata (35)

Slováci sa v čase vojnového konfliktu na Ukrajine spojili. Mnohí sa vzdali svojho bežného komfortu a dobrovoľnícky pomáhajú či už s jedlom, ubytovaním, alebo usmerňovaním utečencov, ktorí v tisíckach prichádzajú aj do Košíc.

O dvoch dobrovoľníčkach sme písali v článku Dobrovoľnícka rodina z Košíc: Veď sme ľudia, pomôžme si!

dobrovoľníci, Košice Čítajte viac Dobrovoľnícka rodina z Košíc: Veď sme ľudia, pomôžme si!
Do Košíc vďaka Mikaele Shiffrinovej a jej... Foto: archív dš
Do Košíc vďaka Mikaele Shiffrinovej Do Košíc vďaka Mikaele Shiffrinovej a jej sponzorom prišla humanitárna pomoc, o ktorú ju jej fanúšičky požiadali.

Je vidieť, že Mikaela Shiffrinová to s pomocou Ukrajine na svojich sociálnych sieťach myslela úprimne. Do Košíc vďaka nej a jej sponzorom prišla humanitárna pomoc, o ktorú ju jej fanúšičky požiadali. „Áno, Mikaela nám pomohla zasýtiť stovky ľudí a sme jej za to neskutočne vďační, je to až neuveriteľné,“ hovorí dobrovoľníčka Darka, ktorá sa aj s ostatnými zainteresovanými dohodla, že z toho nebudú robiť mediálnu senzáciu.

Do Košíc vďaka Mikaele Shiffrinovej a jej... Foto: archív dš
Shiffrinová, pomoc utečencom Do Košíc vďaka Mikaele Shiffrinovej a jej sponzorom prišla humanitárna pomoc, o ktorú ju jej fanúšičky požiadali.

„V prvom rade totiž išlo o nezištnú pomoc a nie o sebaprezentáciu, čo plne rešpektujeme,“ vysvetľuje Darka s tým, že Shiffrinovej sa osobne aj s kamarátkou poďakovali prostredníctvom súkromných správ. Na Slovensko v týchto dňoch smeruje aj ďalšia humanitárna pomoc z Francúzska, ktorú vezie ďalšia svetová lyžiarka Veronika Velez Zuzulová. Tiež o tom informuje na svojom instagrame. Podľa slov košickej dobrovoľníčky pomáhajú osobnosti zo všetkých možných oblastí a kútov sveta so spoločnou víziou – pomôcť.

Pomoc pre Ukrajinu, status Veroniky Zuzuľovej.
status Veroniky Zuzuľovej Pomoc pre Ukrajinu, status Veroniky Zuzuľovej.

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Košický kraj #Mikaela Shiffrinová #vojna na Ukrajine