Polícia u Magáta vo Švajčiarsku zaistila nacistickú zbierku i nelegálne držanú zbraň

Vo švajčiarskej nehnuteľnosti, kde má nahlásený trvalý pobyt obvinený Marián Magát, zaistili väčšie množstvo extrémistických materiálov s nacistickou symbolikou, ako aj nelegálne držanú strelnú zbraň. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

01.04.2022 15:59
Marián Magát, demonštrácia, utečenci Foto: ,
Marián Magát na snímke z júla 2014
debata (47)

Domovú prehliadku vykonali v utorok na základe medzinárodnej právnej pomoci. „Počas tejto domovej prehliadky bolo u obvineného okrem iných vecí zaistené väčšie množstvo extrémistických materiálov s nacistickou symbolikou, ako aj nelegálne držaná strelná zbraň a väčšie množstvo nelegálne držaného streliva,“ priblížila polícia.

Z extrémizmu obvinený Marián Magát je väzobne stíhaný. Zadržali ho v januári 2022 pre podozrenie zo spáchania 37 skutkov. Okrem iného ide podľa prokuratúry o založenie, podporu a propagáciu hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd, výrobu extrémistického materiálu či popieranie a schvaľovanie holokaustu, zločiny politických režimov a zločiny proti ľudskosti. Trestných činov sa mal dopustiť v rokoch 2017 až 2021.

Marián Magát, demonštrácia, utečenci Čítajte viac NAKA zadržala Mariána Magáta, je obvinený z extrémizmu v 36 skutkoch
47 debata chyba
Viac na túto tému: #Švajčiarsko #extrémizmus #nacistické symboly #Marián Magát