Makóovi a Beňovi navrhujú väzobné stíhanie, verdikt v pondelok nepadol

Rozhodovanie o návrhu na vzatie do väzby bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa a bývalého námestníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisa Beňu prerušila sudkyňa Okresného súdu Bratislava III do utorka do 16.30 h, informoval Pavol Adamčiak.

04.04.2022 10:34 , aktualizované: 21:29
Ľudovít Makó Foto: ,
Ľudovít Makó
debata (16)

O návrhu prokurátora rozhodovala sudkyňa pre prípravné konanie okresného súdu Iveta Halvoňová od 16:00 h. Polícia zadržala Ľudovíta Makóa pre krivú výpoveď a prísahu. Borisa Beňu pre krivé obvinenie, prísahu a výpoveď. Prípad sa má týkať skutku, pre ktorý sú obvinení bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský a podnikateľ Zoroslav Kollár.

Krajská prokuratúra Bratislava sa v tejto súvislosti ohradila voči urážlivým vyjadreniam rôznych subjektov na adresu dozorového prokurátora v uvedenej veci. Riešenie trestnej veci v mediálnom priestore, a to i uvádzaním rôznych neprávd, špekulácií a konšpirácií, považuje za „neprípustnú snahu ovplyvňovať trestné konanie s cieľom ovplyvniť vo veci subjekty trestného konania“.

„Dozorový prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava vo veci vykonáva dozor striktne v zmysle právnych predpisov,“ uviedol hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Hovorca GP tiež pripomenul, že osoba službukonajúceho prokurátora, ktorý podával návrh na vzatie obvinených do väzby, je odlišná od osoby dozorového prokurátora, ktorý má uvedenú vec pridelenú, teda dozorový prokurátor nepodal návrh na vzatie obvinených do väzby.

Ľudovít Makó Čítajte viac Zadržali Ľudovíta Makóa a Borisa Beňu
16 debata chyba
Viac na túto tému: #SIS #Ľudovít Makó #Boris Beňa