Heger pôjde do Kyjeva a stretne sa so Zelenským

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) oznámil, že vo štvrtok večer pocestuje do Kyjeva.

06.04.2022 13:34 , aktualizované: 15:49
zhromaždenie na podporu Ukrajiny, Eduard Heger Foto: ,
Eduard Heger
debata (371)

Na sociálnej sieti, ale aj počas rokovania vlády oznámil premiér Eduard Heger (OĽaNO), že vo štvrtok večer pocestuje do Kyjeva.

Ako predseda vlády spresnil, pocestuje spolu s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyen navštívi Kyjev a absolvuje aj osobné rokovanie s prezidentom Volodymyrom Zelenským.

VIDEO: Heger oznamuje, že pocestuje za Zelenským.
Video

„Rozprávali sme sa o tom a ja som mu povedal nech ide. Je to jeho rozhodnutie v prvom rade, rešpektujem to. Myslím si, že je tam aj trošku iná situácia,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO).

„To, že premiér ide, znamená, že ú cestu pokladáme za bezpečnejšiu. Je to rozhodnutie pána premiéra,“ vyjadril sa aj minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). „Verím tomu, že pán premiér sa vráti bezpečne domov,“ dodal Naď.

VIDEO: Mikulec a Naď rešpektujú rozhodnutie premiéra.
Video

Keď Heger v polovici marca odmietol podobnú cestu s predsedami vlád Českej republiky, Poľska a Slovinska, povedal, že mu návštevu Ukrajiny neodporučili bezpečnostné zložky.

Takmer všetci ministri sa premiéra zastali a tvrdili, že cesta za Zelenským je prázdnym gestom. Len bývalý premiér a aktuálne minister financií Igor Matovič (OĽaNO) povedal, že je „rebel“ a teda by za Zelenským šiel.

Heger svoje rozhodnutie vtedy prehodnotil a vyhlásil, že by predsa len na Ukrajinu s ďalšími premiérmi šiel.

Podrobnosti o štvrtkovej ceste chce verejnosti oznámiť až zajtra.

© Autorské práva vyhradené

371 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Eduard Heger