Sulíkovci vidia Rusov v pekle

Strana, ktorej šéfuje minister hospodárstva Richard Sulík, sa obula do ruskej ambasády na Slovensku. Ukazuje to e-mailová odpoveď hovorcu Slobody a solidarity (SaS), ktorú poslal veľvyslanectvu. Denník Pravda má túto korešpondenciu k dispozícii.

07.04.2022 14:38
SaS Foto: ,
Sídlo strany Sloboda a Solidarita.
debata (30)

Hovorca SaS Ondrej Šprlák reagoval na e-mail, v ktorom ambasáda poslala prejav stáleho predstaviteľa Ruskej federácie pri Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Diplomat Alexandr Lukaševič v ňom odmietol tvrdenia Ukrajiny, že ruskí vojaci zabíjali civilistov v meste Buča, ktoré niekoľko týždňov okupovali.

Lukaševič na pôde OBSE hovoril, že kyjevský režim inscenoval obludnú provokáciu v Buči. Súčasťou e-mailu boli aj adresy webových stránok, ktorými sa Moskva snaží poprieť vinu.

Šprlák v reakcii požiadal veľvyslanectvo, aby si vymazalo SaS spomedzi adresátov svojich e-mailov. Zdôraznil, že sulíkovci si neželajú, aby im Rusi posielali absurdné propagandistické a odporné klamstvá.

„Rusko je vojnový agresor a to, čo ste spravili civilistom v meste Buča, je za hranicou akejkoľvek morálky," zdôraznil Šprlák.

Dodal, že ohavnosti spáchané v Buči by mohli mať dohru tam, kde (ako sa hovorieva) po smrti skončia najhorší ľudia: „Verím, že sa za vojnové zločiny a klamstvá budete zodpovedať, ak nie pred medzinárodným súdom, tak aspoň v pekle."

Trosky bytového domu v Boroďanke na Ukrajine,...
Mačka medzi nábojmi veľkého kalibru, ktoré...
+17Rodina kráča uprostred zničených ruských tankov...

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #SASKA