Smer protestoval na Slavíne 'proti vojnovým štváčom vo vláde'

Lídri členských krajín EÚ hovoria viac o vojne ako o mieri, hovorí sa vo vyhlásení účastníkov protestu, ktorý v nedeľu zorganizovala strana Smer na bratislavskom Slavíne.

10.04.2022 19:15
Smer, protest, Slavín Foto: ,
Protestné zhromaždenie "Povedzme NIE vojnovým štváčom vo vláde", ktoré zorganizovala strana Smer na Slavíne v Bratislave 10. 4. 2022.
debata (248)

Protestu sa zúčastnilo niekoľko stoviek ľudí. Na Slavín prišli aj názoroví oponenti s ukrajinskými vlajkami, ktorých polícia oddelila od účastníkov protestu.

VIDEO: Fico s kolegami zo Smeru na proteste na Slavíne.

Video

Vo vyhlásení sa tiež hovorí, že EÚ má možnosti prevziať úlohu mierotvorcu a dosiahnuť, aby si obe bojujúce strany sadli za rokovací stôl.

Protestné zhromaždenie "Povedzme NIE vojnovým...
Protestné zhromaždenie "Povedzme NIE vojnovým...
+12Protestné zhromaždenie "Povedzme NIE vojnovým...

„Účastníci dnešného stretnutia osobitne vyzývajú najvyšších ústavných činiteľov SR, aby vyvinuli maximálne úsilie a iniciovali takéto konanie EÚ. Nateraz musia vyjadriť ľútosť nad tým, že prezidentka SR, predseda vlády a predseda NR SR svojimi konkrétnymi činmi podporujú pokračovanie vojny a opúšťajú myšlienku suverénnej zahraničnej politiky SR, ktorá stojí na mierových základoch,“ píše sa vo vyhlásení.

VIDEO: Priaznivci Ukrajiny na proteste Smeru na Slavíne.

Video

© Autorské práva vyhradené

248 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #vojna na Ukrajine