Slovensko nedostalo od Ruska žiadnu diplomatickú nótu, polícia hovorí o dezinformáciách

Slovensko nedostalo od Ruska žiadnu diplomatickú nótu. Na sociálnej sieti na to upozorňuje polícia s odvolaním sa na slovenský rezort diplomacie.

11.04.2022 17:23
debata (36)

Na sociálnych sieťach sa podľa polície šíria informácie o údajnej diplomatickej nóte, ktorá má vyvolať strach a obavy z toho, že Slovensko pomáha Ukrajine.

„Žiadna takáto nóta Slovensku doručená nebola, nič také neeviduje ani náš zastupiteľský úrad v Moskve, ktorý by musel byť o nóte upovedomený. To, že ide o dezinformáciu, naznačuje aj samotný jazyk a štýl, akým je správa napísaná,“ ozrejmil rezort diplomacie.

Doplnil, že Slovensko nie je ohrozené a členstvo v NATO poskytuje krajine najvyššie bezpečnostné záruky. Vzdušný priestor SR je chránený systémami Patriot. „Darovanie systému S-300 prebehlo na základe žiadosti Ukrajiny o pomoc pri výkone sebaobrany v zmysle článku 51 Charty OSN ako priamy následok ozbrojenej agresie zo strany Ruskej federácie,“ vysvetlil slovenský rezort diplomacie.

Protiraketový systém S-300, S300, 300 Čítajte viac Slovenská S-300 ešte žije, Heger označil jej zničenie za dezinformáciu
36 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #diplomatická nóta #dezinformácia