Fico očakáva, že mu NAKA vykopne dvere

Líder strany Smer očakáva, že mu do bytu vtrhne NAKA. Dôvodom sú trestné oznámenia, ktoré naňho podali najmenej dvaja poslanci.

11.04.2022 22:10
Smer, protest, Slavín Foto: ,
Protestné zhromaždenie "Povedzme NIE vojnovým štváčom vo vláde", ktoré zorganizovala strana Smer na Slavíne v Bratislave 10. 4. 2022.
debata (176)

Bývalý viacnásobný premiér a dnes líder mandátovo najsilnejšej opozičnej strany Smer Robert Fico vo videu na sociálnej sieti oznámil, že „berie na vedomie, že vládna koalícia podala naňho trestné oznámenie“.

VIDEO: Fico reaguje na trestné oznámenia.
Video

Dosiaľ avizovali trestné oznámenia dvaja poslanci.

Ján Benčík (SaS) v nedeľu večer oznámil, že podáva trestné oznámenie na Roberta Fica. „Pre podozrenie zo spáchania trestného činu vyzvedačstva podľa § 318 zákona č. 300/2005 Z. z. Trestného zákona, trestného činu ohrozenia utajovanej skutočnosti podľa § 319 alebo § 320 zákona č. 300/2005 Z. z. Trestného zákona, resp. trestného činu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti podľa § 353 zákona č. 300/2005 Z. z. Trestného zákona,“ spresnil Benčík.

Len o niekoľko hodín ho predbehol jeho stranícky a poslanecký kolega Miroslav Žiak. Ten totiž v nedeľu krátko popoludní na sociálnej sieti tiež oznámil, že chystá trestné oznámenie na Fica. Dôvodom je zverejnením fotiek presunu S-300, čím podľa Žiaka ohrozil bezpečnosť obyvateľov Slovenska.

Žiak Ficovi vyčíta let privátnym lietadlom „za 80-tisíc“ do krajín arabského sveta". Je to nanajvýš nechutné a pokrytecké z jeho strany a tiež to hraničí s vlastizradou. Preto som sa rozhodol podať na Roberta Fica trestné oznámenie za vlastizradu, sabotáž alebo za vyzradenie utajovaných skutočností. Držte palce, aby orgány činné v trestnom konaní rozhodli konečne správne a poslalli Roberta Fica tam, kam patrí," hovorí Žiak.

Fico zasa vládnej koalícii vyčíta sedem vecí.

„Po prvé, že týždne klamala, že nemá úmysel darovať Ukrajine jediný slovenský systém protivzdušnej ochrany S-300. Po druhé, že minister obrany, vojnový štváčik Naď, ešte 5. apríla v televízii Markíza otvorene klamal o presune S-300 na Ukrajinu, hoci v tom čase už systém bol naložený na vagónoch na slovensko-ukrajinskej hranici, čo potvrdzovali nevyvrátiteľné televízne zábery. Po tretie, že ohrozila bezpečnosť Slovenska oslabením protivzdušnej ochrany. Po štvrté, že Slovensko nemá ani vo vlastníctve, ani pod priamou kontrolou a riadením žiadny systém protivzdušnej ochrany. Po piate, že konala na základe rozkazu amerického ministra obrany a systém S-300 v hodnote stámiliónov eur a vo vlastníctve Slovenska, Ukrajine darovala. Po šieste, že systém S-300 provokatívne pred očami celého Slovenska prevážala cez slovensko-ukrajinské hranicie. A po siedme, že aktívne zapája Slovensko dodávkou smrtonosných zbraní do vojného konfliktu na Ukrajine, z ktorého Slovensko nič nemá a z ktorého profitujú Spojené štáty americké,“ tvrdí Fico.

Preto očakáva, že mu v krátkom čase „v krátkom čase vtrhnú do bytu a vykopnú dvere ozbrojenci pod vedením obvineného vyšetrovateľa NAKA Čurillom a právoplatne odsúdeného zločinca špeciálneho prokurátora Lipšica“.

„Chcem požiadať vládnych politikov, ktorí sa zjavne nakazili duševnou poruchou Matoviča, ktorý sa na ňu roky lieči, aby neurážali zdravý rozum ľudí,“ dodal Fico.

© Autorské práva vyhradené

176 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico