PODCAST: Stará daňová kauza exprezidenta Kisku ožila. Prípad smeruje na súd

Prokurátor podal obžalobu v daňovej kauze exprezidenta Andreja Kisku.

14.04.2022 06:01
debata (7)

Týka sa neoprávneného uplatnenia nároku na vrátenie nadmerného odpočtu DPH, takzvanej vratky, spoločnosťou KTAG v hodnote zhruba 150 tisíc eur. Kiskovi a bývalému konateľovi firmy hrozí sedem až 12 rokov za mrežami.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

„Vítame tento krok. Po nekonečných 7 rokoch vyšetrovania a zneužívania polície mafiou, ktorú riadil Smer prostredníctvom oligarchu Bödöra a policajného prezidenta Gašpara sa prípad dostane do rúk spravodlivosti“ reagoval na obžalobu Kiskov obhajca Peter Kubina, s tým, že to, čo sa v tomto prípade naozaj stalo, nie je trestným činom. Aký názor na vec má však nezainteresovaný advokát s praxou v podobných kauzách Ivan Syrový a politológ Michal Cirner? Vypočujte si v podcaste denníka Pravda.

kiska Čítajte viac Kisku ženie na súd kauza jeho prezidentskej kampane. Fico: Neželám mu to

Kiskova popradská eseročka KTAG si k aprílu 2014 uplatnila vratku DPH vo výške viac ako 146-tisíc eur z celkovo deklarovaných 770-tisíc eur vynaložených na prezidentskú kampaň svojho vlastníka. Daniari ešte v roku 2014 označili vratku za neoprávnenú, keďže firma za náklady na kampaň nedostala od Kisku zaplatené. Vratka tak nikdy nebola vyplatená. Prvé vyšetrovanie v tejto veci začaté v januári 2015 o dva roky neskôr polícia zastavila, no generálna prokuratúra nariadila, aby bolo obnovené. Tak sa aj stalo a v roku 2019 NAKA obvinila z daňového podvodu najprv bývalého konateľa firmy KTAG Eduarda Kučkovského a neskôr aj Kisku, ako organizátora podvodu. Na a napokon, po dva a pol roku od obvinenia, prokurátor Krajskej prokuratúry v Prešove podáva na oboch aj obžalobu.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #podcast