Rudolf zostáva šéfovať štátnym hmotným rezervám

SaS siahla medzi náhradníkov a do parlamentu posiela Jozefa Kanuščáka. Pôvodne sa poslancom mal stať Ján Rudolf, ktorý šéfuje štátnym hmotných rezervám.

14.04.2022 10:26
Ján Rudolf Foto: ,
Predseda Správy štátnych hmotných rezerv Ján Rudolf.
debata (8)

Vymenovanie novej šéfky Správy štátnych hmotných rezerv zablokovala Veronika Remišová (Za ľudí). Navyše, vymenila si niekoľko ostrých slov s terajším šéfom rezerv Jánom Rudolfom (SaS). Verejne si vytýkali, kto a ako míňa peniaze z eurofondov a za koho bude doplácať štátny rozpočet.

Výmena na čele hmotných rezerv vyplývala z odchodu poslanca Ondreja Dostála (klub SaS) na pozíciu štátneho tajomníka ministerstva spravodlivosti, ktorá nebola obsadená od minulého leta. Na uvoľnené miesto si mal sadnúť riaditeľ štátnych hmotných rezerv Rudolf.

Remišová sa však zaťala a povedala, že nebude súhlasiť, aby Štátne hmotné rezervy viedla Silvia Zarembová, doterajšia predsedníčka úradu. „Ako silná protikorupčná strana máme pochybnosti,“ povedala Remišová v súvislosti s návrhom na vymenovanie novej šéfky hmotných rezerv. Považuje ju za človeka, ktorý spolupracoval s bývalým šéfom Kajetánom Kičurom, ktorý je obvinený z úplatkárstva.

Kontinuita a stabilita

SaS nakoniec spor rozriešila a Rudolf zostáva na svojom mieste. "Pre stranu Sloboda a Solidarita je v aktuálnej situácii prioritou stabilita vo vládnej koalícií a aj z toho dôvodu ostane Ján Rudolf na poste predsedu Správy štátnych hmotných rezerv SR.

Veronika Remišová Čítajte viac Remišová chce vyšetrovať Rudolfa. Blokuje jeho výmenu

Kontinuita a odbornosť v SŠHR je v súvislosti s vojnou na Ukrajine pre nás kľúčovou podmienkou na rozdiel od mocenských bojov v koalícii. Ján Rudolf sa preto rozhodol, že si neuplatní mandát poslanca," oznámili liberáli na sociálnej sieti.

„Za stranu SaS sa napokon mandátu ujme Jozef Kanuščák, keďže nasledujúca náhradníčka Monika Kurian (Filipová) sa rozhodla neujať mandátu, pretože prijala pracovnú ponuku od OECD,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Rudolf kritizoval Remišovú a tvrdil, že nezvláda čerpanie eurofondov a že jej vinou príde Slovensko o miliardy eur. Remišová zasa Rudolfovi odkázala, že sa údajne obklopil ľuďmi z čias Kajetána Kičuru. „Kičurov nástupca Rudolf by namiesto nekompetentných útokov mal vysvetliť svoje vlastné zlyhania,“ zopakovala Remišová.

Hamran Čítajte viac NAKA zatýkala. Akcia Pompeje sa týka hmotných rezerv za vlád Smeru

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #štátne hmotné rezervy #Ján Rudolf