Smer podá návrh na odvolanie Hegerovej vlády

Opozičná strana Smer podá v najbližších dňoch návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu na odvolanie vlády z dôvodu darovania systému protivzdušnej obrany S-300 Ukrajine.

19.04.2022 11:26
fico blaha Foto: ,
Robert Fico a Luboš Blaha počas protestného zhromaždenia Povedzme nie vojnovým štváčom vo vláde, ktorý organizovala strana Smer a na vojenskom pamätníku Slavín. 10. apríl 2022
debata (101)

Pre agentúru SITA to povedal hovorca strany Ján Mažgút. Podľa neho sú otvorení možnosti, aby podpisy na zvolanie schôdze pridali aj ostatné opozičné strany. K zvolaniu schôdze je potrebných aspoň 30 podpisov.

Pri odvolávaní vlády alebo jej člena sa schôdza musí uskutočniť. V tomto prípade neplatí, že ak poslanecké plénum program schôdze neschváli, tak sa schôdza neuskutoční. Je pravdepodobné, že by sa odvolávanie kabinetu premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) mohlo uskutočniť počas riadnej schôdze, ktorá sa začína na budúci týždeň 26. apríla.

Opozičný Smer 8. apríla avizoval, že podá návrh na odvolanie vlády. Napokon tak neurobil, zrejme pre blížiace sa veľkonočné sviatky. Podpredseda Smeru Ľuboš Blaha tvrdil, že situácia nebola tak vážna od vzniku SR v roku 1993 a mier nikto tak vážne neohrozil ako vláda premiéra Hegera, keď darovala systém S-300 bez adekvátnej náhrady.

Nemecko Ukrajina Rusko konflikt vojna armáda cvičenie Čítajte viac Tajný dar Ukrajine rozhádal politikov. Je Patriot lepší ako S-300?
101 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #odvolávanie #S-300 #Hegerova vláda