Beňová stojí za Ficom. Jeho obvinenie považuje za zvláštne

Europoslankyňa Monika Beňová tvrdí: Neodídem zo strany. Naopak, vznesenie obvinenia straníckemu šéfovi a viacnásobnému premiérovi Robertovi Ficovi a bývalému ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi považuje "za zvláštne".

20.04.2022 22:19
debata (14)

„Neviem ani žiadne podrobnejšie informácie okrem toho, čo odznelo v médiach a na tlačovej konferencii vedenia našej strany a poslaneckého klubu. Moj všeobecný postoj je, že sa k aktivitám orgánov činných v trestnom konaní nevyjadrujem,“ píše Beňová na sociálnej sieti. No poukazuje na niečo, čo považuje „za minimálne zvláštne“.

„Ak v deň, kedy sa zverejnia prepisy z protizákonného konania súčasného ministra vnútra R. Mikulca objaví vznesenie obvinenia mojich kolegov za čosi týkajúce sa exprezidenta Kisku, ministra financií Matoviča, či iných vysokopostavených funkcionárov súčastnej vládnucej politickej reprezentácie,“ objasňuje.

Hovorí však, že nesedí aj niečo iné. „Po takmer dva a pol roku vládnutia je to rovnako ‚prapodivné‘ ako nezákonne získané odposluchy z nejakej chaty, či zadržanie a predvedenie R. Fica z protestu autodemonštrácie proti súčasnej vláde,“ myslí si Beňová.

Upozorňuje, že ide o jej osobný názor. „Nikomu z vás ho nevnucujem, ale je fér aby ste ho vedeli. V tejto situácii stojím za svojimi kolegami,“ dodáva europoslankyňa.

fico, kaliňák Čítajte viac Akcia Súmrak: Zadržali Kaliňáka. S Ficom sú obvinení zo založenia zločineckej skupiny

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Monika Beňová