Mikulec má odvolávaniu čeliť v stredu

Termíny zvolaných schôdzí parlamentu sa menia. Riadna schôdza sa má začať v utorok o 13.00 hod. podľa pôvodného harmonogramu. V stredu majú poslanci rokovanie prerušiť a od 14.00 h by sa mala konať mimoriadna schôdza. Na nej má odvolávaniu čeliť minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO). O zmene termínov informovali z Kancelárie NR SR.

25.04.2022 14:41
Roman Mikulec Foto: ,
Minister vnútra Roman Mikulec
debata (1)

Na riadnej schôdzi by mali poslanci definitívne rozhodnúť o viacerých zmenách. Medzi nimi napríklad o reforme súdnej mapy a zriadení správnych súdov. Zmeny sú súčasťou plánu obnovy. Súdnu mapu preložili na aprílovo-májovú schôdzu z marca, koalícia mala rokovať o kompromisnom pozmeňujúcom návrhu.

Okrem toho by sa mali poslanci definitívne vyjadriť k reforme polície a zavedeniu jej základnej štruktúry, ale aj k zvýšeniu počtu vojakov NATO na Slovensku. Program riadnej schôdze má takmer 90 bodov, očakáva sa, že doň pribudne aj žiadosť Úradu špeciálnej prokuratúry o súhlas s väzobným stíhaním poslanca a lídra Smeru Roberta Fica.

Mimoriadnu schôdzu k odvolávaniu Mikulca inicioval opozičný Smer. Najnovšie ministrovi opozícia vyčíta medializované informácie o jeho údajnom priamom zasahovaní do „živých“ trestných vecí.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #odvolávanie ministra #Roman Mikulec