Čaputová: Ficova hra je založená na lži

Prezidentka Zuzana Čaputová hovorí, že stíhanie politika je "pre krajinu citlivým testom demokracie".

26.04.2022 11:17
čaputová Foto:
Prezidentka Zuzana Čaputová
debata (307)

„Keď sa má pred súd postaviť bývalý premiér, platí to dvojnásobne. V tomto teste obstojíme len vtedy, keď každý jeden krok prebehne striktne v súlade so zákonom,“ upozorňuje hlava štátu.

Tvrdí, že bude tak ako celá verejnosť, pozorne sledovať ďalší postup vyšetrovania. „Tu nie je miesto na konšpirácie, ani politické divadlo,“ píše Čaputová na sociálnej sieti. Pripomína, že Slovensko nie je totalita a rozsudky súdov nie sú dané vopred.

„Robert Fico má k dispozícii všetky právne prostriedky na to, aby sa mohol účinne brániť. To, že sa rozhodol brániť politickými útokmi, zodpovedá jeho politickému štýlu,“ konštatuje Čaputová.

Tvrdí, že Fico postavil svoj politický štýl na hľadaní nepriateľov a diskreditácii tých, ktorí mu stoja v ceste. „Takéhoto ho poznáme a takto chce, aby sme o veciach premýšľali,“ reaguje prezidentka na udalosti posledných dní.

Vyhlásila, že hru Roberta Fica odmieta. „Je založená na lži a oslabuje dôveru v spravodlivosť. To posledné, čo orgány činné v trestnom konaní teraz potrebujú, sú tlaky od politikov,“ dodala v statuse.

fico Čítajte viac Fico odmietol vypovedať, nerozumie obvineniu
Najznámejší obvinení politici

Video vzniklo v spolupráci s Mall.tv.

© Autorské práva vyhradené

307 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Zuzana Čaputová