Vláda odvolala Miškoviča z funkcie člena legislatívnej rady, mal si účtovať neexistujúce úkony

Michal Miškovič končí ako člen Legislatívnej rady vlády SR. Vláda schválila jeho odvolanie k 30. aprílu. Návrh na odvolanie Miškoviča podal podpredseda vlády SR Štefan Holý.

27.04.2022 12:22
Vláda Foto: ,
Rokovanie vlády v Bratislave, február 2022
debata (11)

Na Miškoviča upozornila v polovici marca mimoparlamentná opozičná strana Dobrá voľba a Umiernení v súvislosti s auditom Úradu vlády SR, ktorý podľa nich dokázal, že si právnik v rámci poskytovaných právnych služieb účtoval neexistujúce úkony.

Zároveň strana vtedy konštatovala, že Miškovič už v minulosti na zákazkách od rezortu životného prostredia, Slovenského pozemkového fondu, spoločnosti Tipos a samosprávnych krajov pod kontrolou hnutia OĽaNO zarobil viac ako milión eur.

Ministerstvo životného prostredia SR 17. marca na stanovisko mimoparlamentnej strany reagovalo, že síce uzatvorilo rámcovú zmluvu s advokátskou kanceláriou právnika Michala Miškoviča, no táto zmluva bola v septembri 2020 vypovedaná a rezort nezaplatil za žiadne právne služby. Členovia strany Dobrá voľba a Umiernení podali na Miškoviča v danej veci trestné oznámenie.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Legislatívna rada vlády #Michal Miškovič