Heger: Počas Dňa narcisov môže byť súčasťou pomoci každý z nás

Premiér Eduard Heger (OĽANO) podporil charitatívnu zbierku Deň narcisov, ktorú organizuje Liga proti rakovine.

28.04.2022 17:43
Deň narcisov Foto: ,
Pokladnička Ligy proti rakovine, do ktorej zbierajú peňažné príspevky skautky a skauti zo 62. zboru Strelka pomáhajú ako dobrovoľníci pri verejno-prospešnej zbierke Deň narcisov, 28. apríla v uliciach Novej Dubnice.
debata (3)

„Ľudia v tomto združení sa úprimne a zo všetkých síl snažia onkologickým pacientom pomáhať a počas Dňa narcisov môže byť súčasťou tejto pomoci každý z nás,“ skonštatoval. TASR o tom informovala hovorkyňa predsedu vlády Ľubica Janíková.

Heger ocenil, že po dvoch rokoch pandémie sa zbierka môže naplno rozbehnúť. Pripomenul, že Liga proti rakovine zbierkou pomáha nielen onkologickým pacientom, ale aj ich príbuzným. Ako dodal, po diagnostikovaní takéhoto vážneho ochorenia sa im výrazne zmení život.

„Jednou z mojich priorít je aj zlepšovať situáciu v zdravotníctve tak, aby sa ľuďom s rakovinou dostávala včas kvalitná liečba,“ deklaroval Heger. Poďakoval organizátorom zbierky, ale aj dobrovoľníkom a darcom.

Dobrovoľníci počas štvrtkového Dňa narcisov zbierajú finančné prostriedky na pomoc pacientom s rakovinou. Na Slovensku ich pribudne ročne okolo 40 000. Prispieť sa dá aj cez internet alebo formou SMS.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #Liga proti rakovine #Deň narcisov #Eduard Heger