V bratislavskom dome našli mŕtveho muža, má ísť o podnikateľa Bilasa z emisnej kauzy

V piatok ráno našli v rodinnom dome v bratislavskom Starom Meste mŕtveho muža. Ďalšie štyri osoby previezli do nemocnice, informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

29.04.2022 11:10
Rastislav Bilas Foto: ,
Rastislav Bilas
debata (7)

Policajtov požiadali o súčinnosť pri otváraní dverí rodinného domu príslušníci Hasičského a záchranného zboru. „Po otvorení bolo vo vnútorných priestorov domu nájdené telo muža bez známok života, ktorého sa aj napriek snahe záchranárov oživiť nepodarilo,“ priblížila. Podľa informácií TV Joj má ísť o dom podnikateľa Rastislava Bilasa z emisnej kauzy.

„Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorých sme vyslali na pomoc údajne priotráveným osobám. Na mieste incidentu ošetrili a do nemocnice previezli dve dospelé ženy a dve deti,“ priblížila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Bilas figuroval v minulosti ako projektový manažér spoločnosti Interblue Group. Slovensko firme, ktorá mala sídliť v garáži v USA, v roku 2008 predalo 15 miliónov ton emisií. Dohodu podpísal vtedajší minister za SNS Ján Chrbet.

Na tom, že spoločnosť následne predala emisie do Japonska, mala zarobiť 47 miliónov eur. V súčasnosti zaniknutá spoločnosť neskôr postúpila svoje práva spoločnosti Interblue Group Europe so sídlom vo Švajčiarsku. Tá tento rok prehrala na bratislavskom krajskom súde s envirorezortom, ktorý žalovala o viac ako 34 miliónov eur.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #kauza emisie #Rastislav Bilas