Na akciu Smeru v Nitre prišlo vyše 2000 ľudí, na záver zasahovala polícia

Približne 2500 ľudí z celého Slovenska zaplnilo časť Svätoplukovho námestia v Nitre počas oslavy 1. mája, ktoré organizoval Smer. Prvomájové podujatie sa postupne zmenilo na protest proti vláde, prezidentke a proti vydaniu poslanca Roberta Fica na väzobné stíhanie.

01.05.2022 18:22 , aktualizované: 20:27
Nitra Smer zhromaždenie protest Foto: ,
Na Svätoplukovom námestí v Nitre zorganizovala opozičná strana Smer 1. mája 2022 oslavu sviatku práce a protivládny protest, ktorého sa zúčastnilo niekoľko tisíc ľudí.
debata (420)

Dav začal skandovať predovšetkým počas vystúpení Erika Kaliňáka a Ľuboša Blahu, ktorý účastníkov pozdravil slovami „Česť práci, súdruhovia!“ Najviac emócií však vzbudil Fico, ktorý v úvode vyzval účastníkov na potlesk solidarity „…pre uväzneného Roberta Kaliňáka“.

Neskôr v príhovore vyzval ľudí, aby chodili v čo najväčšom počte na protestné podujatia Smeru. „Musíme vymeniť vládu Slovenskej republiky, v tom nám musíte pomôcť. Rovnako musí prísť nová hlava štátu, nová hlava Slovenskej republiky. Všetko je jasné. Musíme dať dole vládu, musíme dať dole prezidentku, demokratickým právnym spôsobom,“ skonštatoval Fico.

Počas jeho príhovoru došlo priamo pred rečníckou tribúnou k potýčke demonštrantov so starším mužom, ktorý na zhromaždenie prišiel s fotografiou zavraždeného novinára Jána Kuciaka. Pri útoku na muža, ktorého sa niektorí ľudia z davu snažili udrieť dáždnikmi, musel zasiahnuť policajný antikonfliktný tím.

420 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #Akcia Súmrak