Expolicajti z kauzy Očistec, ktorí brali úplatky, dostali podmienku

Na trest troch rokov väzenia s podmienečným odkladom na štyri roky a trest prepadnutia majetku odsúdil v utorok Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, bývalých policajtov Milana Žáčika a Ivana Bobockého. Obaja boli obvinení z viacerých trestných činov v kauze Očistec. Rozsudok je právoplatný.

03.05.2022 10:47
debata (16)

ŠTS schválil dohodu o vine a treste, ktorej predpokladom je plné priznanie viny, vzdanie sa práva na verejný proces a možnosti odvolať sa voči rozsudku. Odsúdení a ich právny zástupca sa odmietli vyjadriť pre médiá. Okrem toho dostali aj niekoľkoročný zákaz činnosti a majú zakázané sa stretávať so spolupáchateľmi.

Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry expolicajti boli obvinení z rozsiahlej trestnej činnosti, boli činní pre zločineckú skupinu, prijímali úplatky a dopustili sa zneužívania právomoci verejného činiteľa. Jedným zo skutkov z roku 2015 bolo aj sledovanie politika Igora Matoviča, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, ako i ďalších osôb, na čom mal záujem nitriansky podnikateľ Norbert Bödör

„ŠTS bez akýchkoľvek výhrad schválil dohodu o vine a treste podľa návrhu prokurátora. Rozsudok nadobudol právoplatnosť,“ reagoval prokurátor.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #polícia #kauza Očistec