PODCAST: Diktátori s hlbokým komplexom menejcennosti. Smerácke mítingy pripomínajú nástup Hitlera, hodnotia odborníci

Po proteste Smeru v Nitre, kde dav povzbudzovaný poslancom Ľubošom Blahom skandoval na adresu prezidentky Zuzany Čaputovej vulgarizmus sa voči tomu zdvihla vlna kritiky zo strany občianskej spoločnosti, politikov z koalície, ale aj z opozície a na incident reagovala aj samotná prezidentka Zuzana Čaputová.

05.05.2022 06:45
Nitra, Smer-SD Foto: ,
Na Svätoplukovom námestí v Nitre zorganizovala opozičná strana Smer-SD 1. mája 2022 oslavu sviatku práce a protivládny protest, ktorého sa zúčastnilo niekoľko tisíc ľudí.
debata (36)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Jedna z účastníčok na pódiu, europoslankyňa za Smer Monika Beňová sa s argumentom, že vulgarizmus nepočula prezidentke dodatočne ospravedlnila. Strana, alebo jej šéf to neurobili.

Toto nepatrí k slobode prejavu, ani do demokratickej spoločnosti, hodnotí incident politologička Darina Malová. Hoci mal poslanec Blaha svoje konanie zrejme dopredu premyslené, podľa psychológa Ľuda Dobšoviča sa pri ňom zrejme prejavuje aj typická vlastnosť podobných manipulátorov davu.

Aká? To si už vypočujte v podcaste denníka Pravda.

Nitra, Smer, protest Čítajte viac Smer k mítingu: Nám stavali šibenice. Krúpa (OĽaNO): Ožratý pološialený dav, luza, vagabundi

© Autorské práva vyhradené

36 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #podcast