Pellegrini vyzval Lengvarského na odchod z funkcie

Expremiér a nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Pellgrini vyzval ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) na odchod z funkcie. Urobil tak na štvrtkovej tlačovej konferencii.

05.05.2022 13:55 , aktualizované: 14:26
pellegrini Foto: ,
Peter Pellegrini
debata (11)

Tvrdí, že minister financií a líder OĽANO Igor Matovič Lengvarského neznáša a kým bude vo funkcii, zdravotníctvo bude terčom Matovičovej pomsty a rezort financie nedostane.

„Po tom všetkom, čo tento pán neurobil, po tom všetkom, akú nedôveru má vo vlastných radoch, ako ho neznáša minister financií, akú má nedôveru u predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽANO), je tento pán príťažou slovenského zdravotníctva a škodí slovenskému zdravotníctvu,“ povedal Pellegrini na adresu Lengvarského. Dodal, že minister „zbabral“ výstavbu a rekonštrukcie nemocníc a zrejme sa mu nepodarí vyčerpať financie pre zdravotníctvo z fondu obnovy. Hovorí o ohrozovaní rezortu.

Lengvarský odchod neplánuje

Minister zdravotníctva neplánuje odstúpiť zo svojej funkcie. Uviedol to na štvrtkovom tlačovom brífingu. Lengvarského kritizuje opozícia aj Igor Matovič, podľa ktorého je vzhľadom na obrovské zlyhania zrelý na výmenu. „Myslím si, že táto otázka prináleží aj jemu ako predsedovi hnutia, aj premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO) ako môjmu priamemu nadriadenému,“ povedal Lengvarský. Dodal, že s premiérom hovoril a zatiaľ mu nič o jeho odchode nenaznačoval.

Okrem Lengvarského Pellegrini zopakoval i výhrady voči ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO). Poukázal na pochybnosti o manipulovaní vyšetrovania káuz. Expremiér podotkol, že jeho poslanci nebudú iniciovať jeho odvolávanie v pléne, no vyzývajú ho, aby sám z funkcie odišiel.

vláda, Eduard Heger, Igor Matovič, Vladimír Lengvarský, koalícia, OĽaNO Čítajte viac Matovič: Minister Lengvarský je vzhľadom na obrovské zlyhania zrelý na výmenu
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #Vladimír Lengvarský