Kollár: Vydanie Fica do väzby sme nepodporili, v prípade som zaujatý

Hnutie Sme rodina sa v parlamente zdržalo hlasovania o vydaní predsedu Smeru Roberta Fica na prípadné väzobné stíhanie, lebo šéf hnutia Boris Kollár figuruje v prípade ako poškodený, a preto je zaujatý. Kollár to uviedol v nedeľnej relácii RTVS O 5 minút 12.

08.05.2022 13:30
Boris Kollár Foto: ,
Predseda parlamentu Boris Kollár
debata (31)

Nezaradený poslanec a šéf Hlasu Peter Pellegrini zdôraznil, že nevydanie Fica do väzby nemá vplyv na pokračovanie trestného stíhania.

Kollár podotkol, že sa hnutie zdržalo hlasovania, aby mu nemohli vyčítať, že bol v prípade zaujatý a konal neeticky. „Keby som rozhodoval o Ficovi, konal by som nie nezaujato,“ zdôraznil s tým, že orgány činné v trestnom konaní majú rozviazané ruky.

Hnutie podľa jeho slov nezatvára dvere pred vylúčenými poslankyňami z klubu OĽaNO Romanou Tabák a Katarínou Hatrákovou, ktoré hlasovali proti Ficovmu vydaniu.

„Niektorí hlasovanie prezentujú tak, ako keby došlo k nejakej ujme. Trestné stíhanie ale bude pokračovať, len Fico nebude vo väzbe,“ doplnil Pellegrini. Tvrdí, že za súčasných okolností by nepodporili vydanie na väzobné stíhanie ani v prípade, že by išlo o poslancov OĽaNO.

pellegrini fico Čítajte viac Poslanci Fica na väzobné stíhanie nevydali
31 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Boris Kollár