Krúpa nešetril Fica ani ďalších, hovoril o deratizácii krýs

O krysách a ich deratizácii v parlamente hovorili poslanci OĽaNO v súvislosti s prejavom ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a neúčasťou časti opozičných poslancov.

10.05.2022 16:34
Bratislava, NR SR, parlament, Ukrajina, Zelenskyj Foto: ,
Poslanci NR SR tlieskajú počas virtuálneho príhovoru ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v rámci 65. schôdze Národnej rady SR 10. mája 2022 v Bratislave.
debata (250)

Andrej Stančík odsúdil, že predseda strany Smer Robert Fico si neprišiel vypočuť prejav ukrajinského prezidenta. Demonštratívny odchod časti poslancov ĽS NS komentovali slovami, že „doslova odišli ako krysy“.

VIDEO: Poslanci OĽaNO označili časť opozície za krysy.

Video

„Medzi Smerom a extrémom nie je žiadny rozdiel. Smer a fašisti je dnes v podstate to isté. Vidíme temné kontúry budúcej koalície, ktorú nám tieto strany pripravujú. Preto sa ako koalícia musíme pred túto otázku postaviť a uvedomiť si, že napriek všetkým rozdielom, je alternatíva vlády Smeru s fašistami pre Slovensko čiernou perspektívou a nesmieme ju dopustiť,“ vyhlásil Stančík.

Jeho stranícky kolega Juraj Krúpa zasa hovoril o deratizácii.

„Dnes prebehla v našom parlamente deratizácia politických krýs, ľudí, ktorí zrádzajú Slovensko,“ povedal Krúpa. „Tliachajú sprostosti, kto za to môže (za vojnu – pozn. red.) a ignorujú fakty, že za to môže Putin,“ rozohnil sa ďalej.

„Kto sa stavia na stranu Putina, buď neovláda históriu, alebo koná proti záujmom Slovenskej republiky,“ pokračoval. „Je národnoštátnym záujmom, aby sa títo ľudia už v živote k moci nedostali, pretože nás stiahnu hlboko do putinovských dier,“ dodal.

Koaliční poslanci navrhujú prijať uznesenie odsudzujúce vojnu na Ukrajine. „Kto bude hlasovať proti uzneseniu, ten sa prihlási k Putinovi,“ jednoznačne stavia problém Krúpa.

VIDEO: Standing ovation pre Zelenského v slovenskom parlamente.

Video

© Autorské práva vyhradené

250 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #OĽaNO #ĽSNS #Volodymyr Zelenskyj