Sulík si postavil hlavu. Protiinflačný balík na vládu nejde

Protiinflačný balík sa na dnešnom rokovaní vlády pravdepodobne nebude prerokovávať. Pred jej rokovaním to povedala predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. Dodala pritom, že na základných parametroch balíka sa predstavitelia koalície dohodli na koaličnej rade v pondelok 9. mája.

11.05.2022 10:18 , aktualizované: 10:38
Richard Sulík Foto:
Minister hospodárstva Richard Sulík
debata (14)
Video

„Budem chcieť vysvetlenia, pretože ak sa na niečom dohodneme, tak to by malo platiť,“ povedala s tým, že minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) mal prijatie daňového bonusu podmieňovať šéfom Protimonopolného úradu SR. Podobné úrady by podľa nej nemali byť poplatné žiadnym politikom. „Ak si strana SaS myslí, že urobí zle koaličným partnerom, tak sa mýli. Urobí len zle ľuďom, ktorí na túto pomoc čakajú už týždne,“ vyhlásila Remišová.

Ministerka sa tiež domnieva, že Sulík by sa viac ako s milionármi z Nemecka mal baviť s bežnými Slovákmi, ktorí nemajú dosť peňazí na zaplatenie energií či na živobytie.

matka, kuchyňa, varenie, dieťa, bábätko, chudoba, rodina, jedlo, hrnce Čítajte viac Boj s biedou prehrávame. Do chudoby sa prepadlo 45-tisíc ľudí, miliarda od vlády ide úplne opačným smerom
14 debata chyba
Viac na túto tému: #inflácia #Richard Sulík #opatrenia #Veronika Remišová