Krajčí chodí na rokovania k nemocniciam na premiérovu žiadosť, Matovičovi neradí

Exminister zdravotníctva a poslanec parlamentu Marek Krajčí poprel, že by bol poradcom ministra financií Igora Matoviča. Svoju účasť na rokovaniach o nemocniciach na úrade vlády vysvetlil žiadosťou premiéra Eduarda Hegera (všetci OĽaNO).

11.05.2022 11:42
Marek Krajčí Foto: ,
Minister zdravotníctva Marek Krajčí
debata (10)

Zúčastňuje sa ich ako tímlíder OĽaNO pre zdravotníctvo, ktorý napísal zdravotnícky program hnutia a pripravoval Plán obnovy a odolnosti.

„Rozhodnutie, ktoré nemocnice sa majú z plánu obnovy stavať, robí pán premiér na základe informácií, ktoré dostáva od Ministerstva zdravotníctva, Zdravotníckej implementačnej agentúry a Národnej implementačnej a koordinačnej autority v prítomnosti ministra zdravotníctva,“ uviedol Krajčí s tým, že to nikto nebrzdí.

Rezort pod Vladimírom Lengvarským (nominant OĽaNO) podľa jeho podozrenia zámerne nepripravoval pre plán obnovy projekty pre koncové nemocnice, hoci súkromné nemocnice mali dostatočné informácie a pripravovali sa. „Svedčí o tom napríklad aj uznesenie Banskobystrického kraja v minulom roku v prospech stavby novej nemocnice Penty v Rimavskej Sobote,“ priblížil Krajčí.

Implementácia plánu obnovy na rezorte zdravotníctva podľa neho výrazne zaostávala napriek tomu, že rezort bol pôvodne jedným z najlepšie pripravených. Krajčí skonštatoval, že napriek veľkej strate času je postavenie nemocníc do konca roka 2026 reálne.

O tom, že pri výbere nemocníc, ktoré sa postavia za peniaze z plánu obnovy, má slovo aj Krajčí, hovorila Martina Antošová, ktorá pripravuje výstavbu nemocnice v Martine.

Podľa nej radí ministrovi financií a lídrovi OĽaNO Igorovi Matovičovi. Ten Lengvarského kritizuje za plán obnovy a myslí si, že je zrelý na výmenu. Šéf rezortu potvrdil, že odchod nechystá.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Eduard Heger #Marek Krajčí