Medvedica napadla pri Hriňovej turistov, sú zranení

Útok medvedice v blízkosti hotela Poľana pri Hriňovej zranil dvoch turistov. Záchranári prijali žiadosť o pomoc v stredu večer po šiestej.

11.05.2022 20:10
debata (62)

„Stret so zverou sa mal odohrať v katastri obce Hriňová v blízkosti hotela Poľana na turistickom chodníku v ťažko dostupnom teréne. Na miesto boli vyslaní hasiči z Banskej Bystrice, Detvy a Zvolena, ktorí sa vydali hľadať zranených turistov na dvoch štvorkolkách aj so zdravotníckou posádkou. Osoby boli nájdené pred malou chvíľou, jeden s ťažšími a druhý s ľahšími zraneniami. Ťažšie zraneného turistu momentálne stabilizujú priamo na mieste a pripravujú ho na prevoz k sanitke. Tá ho odvezie do Hriňovej, odkiaľ bude transportovaný do nemocnice vrtuľníkovou záchrannou zdravotnou službou,“ uviedol Hasičský a záchrannný zbor na sociálnej sieti pred dvadsiatou hodinou.

Ide v poradí už o druhé napadnutie človeka medveďom v krátkej dobe na Poľane či v jej okolí. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Lesov SR Marína Debnárová, na miesto smeruje aj zásahový tím Štátnej ochrany prírody SR.

medveď hnedý Čítajte viac Turisti by sa nemali k medveďom približovať a už vôbec ich kŕmiť. Budú ich musieť utratiť
62 debata chyba
Viac na túto tému: #útok medveďa #medeveď