Pri výcviku v Lešti postrelili policajta, je mimo ohrozenia života

Na vojenskom výcvikovom letisku Lešť došlo takmer k tragédii - postrelili tam mladého policajta. Po prevoze do nemocnice ho okamžite operovali.

12.05.2022 15:06 , aktualizované: 16:16
lešť, záchranári Foto:
Postreleného policajta ratovali leteckí záchranári.
debata (12)

Nešťastie sa stalo vo štvrtok okolo desiatej doobeda. Posádka banskobystrických záchranárov letela vrtuľníkom do výcvikového priestoru v Lešti, kde ratovali zasiahnutého muža. Od posádky rýchlej zdravotnej pomoci prevzali do svojej starostlivosti 39-ročného policajta so strelným poranením v oblasti hornej končatiny a hrudníka.

„Po doplnení liečby a preložení na palubu bol pacient pri vedomí, no s vážnymi zraneniami letecky prevezený do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, kde bol odovzdaný do rúk lekárom trauma tímu,“ uviedli záchranári.

Nemocnica sa k prípadu nevyjadrila, odporučila nás na ministerstvo vnútra. „Môžeme potvrdiť, že došlo k strelnému poraneniu na výcviku v Lešti. Zranený bol okamžite prevezený do nemocnice. Detaily danej udalosti sú predmetom vyšetrovania. Pacient je po operácii, aktuálne mimo ohrozenia života,“ uviedla hovorkyňa rezortu vnútra Zuzana Eliášová. Doplnila, že išlo o člena policajného protipohotovostného útvaru. Z ktorého mesta, okresu či kraja zranený muž pochádza, neprezradila.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Lešť #postrelenie #polícia SR