Pokračovanie článku: Kaliňák je vonku. Tvrdí, že je stíhaný za to, že "sme mali nelegitímneho prezidenta"

Kaliňáka poslal do kolúznej väzby Špecializovaný trestný súd 23. apríla. Dôvodom bolo, že by mohol ovplyvňovať svedkov najmä verejnými vyhláseniami či tlačovými besedami, na ktorých sa bývalý minister vnútra často zúčastňovať.

Kaliňák spolu s jeho straníckym šéfom a viacnásobným premiérom Robertom Ficom, bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvnil zo zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Kaliňáka s Ficom aj zo zneužívania právomoci verejného činiteľa, a ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Ide o prípady daňových deliktov Igora Matoviča (OĽaNO) v čase, keď bol opozičným politikom, a exprezidenta Andreja Kisku. Ten je už aj z deliktu, ktorého sa mal dopustiť v čase prezidentskej kampane, obžalovaný.

Poslanci Národnej rady nedovolili, aby súd rozhodoval o väzbe poslanca Fica. Podľa žiadosti prokurátora o vydanie Fica na väzobné stíhanie sú výsluchy svedkov naplánované do konca mája.

© Autorské práva vyhradené

282 debata chyba
Viac na túto tému: #Najvyšší súd #Robert Kaliňák