Poslankyňa Hatráková dáva košom Kollárovi: Zostávam nezaradená

V nedeľu Boris Kollár (Sme rodina) pripustil, že by aktuálne nezaradená poslankyňa Katarína Hatráková mohla vstúpiť do poslaneckého klubu Sme rodina. Tá mu však odkazuje, že to pre ňu nie je nateraz téma.

16.05.2022 18:33
katarína hatráková Foto: ,
Katarína Hatráková
debata (7)

Hatrákovú spolu s Romanou Tabák poslanecký klub OĽaNO vylúčil zo svojich radov, pretože nepodporili vydanie poslanca Roberta Fica (Smer) na väzobné stíhanie. Podľa premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) sa totiž „spreneverili hodnotám OĽaNO“.

Záujem o poslankyňu Hatrákovú má však ďalší koaličný klub Sme rodina. „Nie som poslankyňou v rámci klubu OĽaNO, no stále som členkou Kresťanskej únie, a tak je vaša otázka bezpredmetná. Neviem si predstaviť, aby som ako člen jednej strany bola súčasťou klubu inej strany,“ reagovala poslankyňa na otázku Pravdy. Tvrdí, že pre ňu nie je vstup do akéhokoľvek klubu „nateraz témou dňa“.

„Som nezaradená a budem pracovať ďalej tak ako doteraz – venujem sa primárne ochrane práv detí, rodinnému právu, opatrovníctvu dospelých, ochrane slabších skupín obyvateľstva, paliatívnej a dlhodobej starostlivosti a ďalším sociálnym témam,“ pokračovala Hatráková.

Zatiaľ nevie, ako bude spolupracovať s vládnou koalíciou. „Pokiaľ ide o otázku, či očakávam, že ma bude koalícia informovať o svojich rokovaniach, nemyslím si že to tak bude. Budem sa snažiť pracovať v parlamente bez ohľadu na získané informácie,“ dodala.

Poslankyňa trvá na svojom hlasovaní a neľutuje. „Rozhodnutie bývalých kolegov rešpektujem a inak nekomentujem. A som ešte spokojnejšia pretože mi čas dal za pravdu. Rozhodnutie Najvyššieho súdu SR vo väzobnej veci pána doktora Roberta Kaliňáka ukázalo, že väzobné dôvody neexistovali. Jedným z motívom, prečo som nehlasovala za vydanie pána docenta Róberta Fica, boli práve pochybnosti o existencii dôvodov kolúznej väzby,“ dodala.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #Katarína Hatráková