V kauze poľovníckej chaty zrušili viaceré obvinenia

Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) Trenčín zrušil v kauze poľovníckej chaty uznesenie vyšetrovateľa o začatí trestného stíhania a vznesení obvinenia Matúšovi M. a spol. pre prečin pytliactva. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca KP v Trenčíne Marián Sipavý. Upozornili na to Aktuality.sk.

17.05.2022 15:32
debata (10)

Dôvodom je, že vyšetrovateľovi Martinovi J., ktorý prípad realizoval, bolo vznesené obvinenie pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa. „A to v súvislosti s vedením vyšetrovania, zabezpečovaním, vyhodnocovaním a nakladaním s dôkazmi v trestnej veci,“ priblížil hovorca.

Uvedená skutočnosť je podľa hovorcu „tak závažného charakteru, že vyžaduje zrušenie vydaného uznesenia vyšetrovateľa Policajného zboru z dôvodu, aby neexistovala žiadna pochybnosť o zákonnosti trestného konania vedeného proti M. M. a spol.“.

Dozorujúci prokurátor KP Trenčín na základe toho odňal Martinovi J. tento prípad. Zároveň „uložil vyšetrovateľovi Prezídia Policajného zboru, Národnej kriminálnej agentúry, aby vo veci znovu konal a rozhodol“.

Kauza je známa z videí, ktoré boli medializované vlani v októbri. Zobrazujú, ako sa stretávali šéf Smeru Robert Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora Gašpara Marek Para, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora Gašpara.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #poľovnícka chata